Grin|se|ba|cke

1) spreektaal: een Duits woord voor een persoon die vaak lacht

De ''vrolijkheid in persoon'' en een ''Duitse met een oranje hart''. Volgens mij zijn dit de woorden die mij het best omschrijven. 2014 kwam ik naar Nederland. Al van kinds af aan droomde ik ervan om ooit in Nederland te wonen en misschien zelfs Nederlander te worden. Na mijn maatschappelijke stage bij mediapedagogen pakte ik de koffers en mijn moed om eindelijk deze grote stap te zetten.
Op de kunstacademie Minerva in Groningen kon ik mijn creativiteit botvieren. Met een opleiding in vormgeving communicatie waarin ik alle facetten van commercieel ontwerp kon studeren en ontdekken, ging ik me uiteindelijk in grafisch en interactief ontwerp specialiseren. Ik merkte snel dat ik er niet voor was gemaakt om de hele tijd achter de computer te zitten en dingen te ontwerpen. De sehnsucht naar het uitleven van mijn creativiteit in verschillende omgevingen en om dit samen met mensen te doen bracht me weer terug naar mijn passie voor fotografie en film. Nadat ik op Minerva ben afgestudeerd ging ik bij filmproductiebedrijf Studio Apenzaken werken waar ik veel kon leren en ervaring als filmmaker en motion designer kon opbouwen. Ernaast bleef ik opdrachten in fotografie doen, omdat ik daar net zo veel passie voor heb als voor film en animatie.
Uiteindelijk was het tijd om voor mezelf aan de slag te gaan en ben ik nu bezig als GR)NSBACKE media, gevestigd in Marum in de Gemeente Westerkwartier. Ik help klanten bij het visualiseren van hun verhalen en maak de vertaalslag naar fotografie, animatie en film.  Bovendien werk ik nauw samen met grafisch ontwerpers en illustratoren waardoor ik de vraag naar alle mogelijke creatieve oplossingen kan bedienen. Ik ben vooral actief als motion designer, filmmaker en fotograaf in Drachten (Friesland) en Marum (Groningen) en omgeving, maar ben ook in het rest van het land te boeken.
Nieuwsgierig geworden? Graag spreek ik met je af op een bakje chocolademelk om over ideeën en een mogelijke samenwerking te sparren. :)​​​​​​​
sinds 2020
GR)NSBACKE media, Marum NL

) fotografie ) film ) animatie
2018-2020
Studio Apenzaken, Groningen NL

) film ) animatie
2014-2019
Kunstacademie Minerva, Groningen NL

) vormgeving communicatie
2013-2014
eigen werk, DE

) fotografie ) vormgeving
2012-2013
medien+bildung.com, Kaiserslautern DE

) FSJ Kultur mediapedagogiek
Back to Top